Egy vintage álom megvalósulása – a Mezítlábas Szerelem

Ezt az interjút 2013 januárjában készítette a Fénylabor és a Mezítlábas szerelem megszületéséről olvashattok benne. Boldog vagyok, mert azóta 2013 és 2014 nyarán összesen 23 esküvőt varázsolhattuk romantikussá és rengeteg kalandos fotózáson vettünk részt. Ma már Jani nélkül képviselem a Mezítlábas szerelmet, de nagyon sokat köszönhetek Neki, hiszen az ő kezdeti segítsége nélkül ez az álom nem valósulhatott volna meg. Köszönöm!

“Évihez és Janihoz az egyik legkedvesebb és legkalandosabb vintage fotósorozatunk emléke kötődik.  Előtte nem sokkal házasodtak össze, s bár az esküvőjükön mi nem voltunk ott, ámuldozva nézegettük a fotókat, amik a nagy napról készültek. Egyszerűen gyönyörű körítést terveztek, kicsit rusztikus, kicsit shabby chic hangulatban. Szalmabálákkal, csipkével, rendkívül stílusosan. Mindezt pedig szinte teljesen önerőből valósították meg. Emlékszem, hogy Évi a Mappáját a megbeszélésünkre is magával hozta, s már akkor látszott, hogy nem bíz semmit a véletlenre, a gyűjtemény csodás kincseket és ötleteket rejtett, és tényleg szánt szándéka volt, hogy meg is valósítja az elképzeléseit. Így lett, olyannyira, hogy nemrég elhatározták, mások álmait is valóra szeretnék váltani. Megszületett a Mezítlábas Szerelem.

Mesélj kicsit az esküvőtökről. Mi az, amit szeretettetek volna megvalósítani, és hogy sikerült?

Gyermekkorom óta szerelmes voltam egy Szekszárdhoz közeli kedves kis rét és a rétet körülölelő dombok varázslatos hangulatába. Amikor elhatároztuk, hogy összekötjük az életünket, mindkettőnk számára a legfontosabb elvárás a nagy nappal szemben az volt, hogy tényleg rólunk szóljon, a mi egyéniségünket tükrözze. Mindketten évek óta szeretjük a természet közeliséget, a megszokottól eltérőt, a nosztalgikus hangulatot teremtő tárgyakat, a virágosat, a romantikusat, a csipkét, a pasztell színvilágot.

Mindezeket szem előtt tartva indult a kutatás inspiráló, kreatív, meghitt esküvői  képek után. Így találtam rá egy szalmás, sátras sorozatra és pillanatok alatt a szalma és a vintage stílus szerelmese lettem és a férjemet is a szerelmesévé tettem.  Szívem mélyén igazán romantikus vagyok, így miután felfedeztem ezt a világot, más stílusú esküvőt el sem tudtam volna képzelni a számunkra. Helyszínnek természetesen az említett rét bizonyult tökéletesnek a rét mellett megbúvó gyermektáborral.

Az internetes képek hatására jött az ötlet, hogy a családi örökségeket felkutassuk, felhasználjuk. Jártunk padláson, piacon, pincében. Mindenhol a régi tárgyak után kutattunk.

Szüleink számára az elképzeléseink eléggé merészek és a hagyományos tradícióktól gyökeresen eltérőek voltak. Hirtelen nagy ellenállás mutatkozott részükről, így megkerestük azt a kompromisszumot, amit mindenki el tudott fogadni, és támogatni, de továbbra is legfőbb szempont az egyéniségünk megjelenése volt a nagy napon.

Kíváncsisággal vártuk az esküvőnk napját, hiszen rajtunk kívül mindenki számára elképzelhetetlen volt egy kalappal, szalmabálákkal, csipkével, befőttes üvegben felszolgált limonádéval, réttel, régi varrógéppel, kalitkákkal fűszerezett esküvő. Boldogok vagyunk, mert kreativitásunkkal, bohókás stílusunkkal minden barátot és kedves rokont levettünk a lábáról.

Az esküvőt követően édesapám összegző gondolata, miszerint most ő tanult Tőlünk, hogyan kell hűnek maradni önmagunkhoz, volt a legnagyobb dicséret, amit kaphattunk.

Hogyan született meg a Mezítlábas Szerelem?

Férjemmel közösen éltük meg a szervezés minden örömmel és nehézséggel teli pillanatát, rengeteg apró, szeretetteljes ötletet és enteriőrt  valósítottunk meg. Tudjuk, mit csináltunk jól és mit lehetett volna még tökéletesebben.  Tudjuk, mik voltak az elképzeléseink és az elvárásaink. Egy olyan házaspár vagyunk, akik esküvőjükön szárnyaikat bontogatva számos tapasztalatot szereztek már. Az esküvőnket követően a egy kedves fotóspár (Ti- Fénylabor 🙂 ) készített rólunk gyönyörű, kreatív, szalmabálás esküvői képeket. Szerencsére a visszajelzések alapján a legtöbb ismerősünknek a merészségünk példaértékű volt, így az esküvőn készült képsorozatunknak és az említett szalmabálás képeknek köszönhetően egyre több megkeresést kaptunk hasonló, vintage hangulat megteremtésére. Meglepetésünkre a Cosmopolitan újság szerkesztősége is felkeresett minket a képsorozatból kiindulva. A csodás képek, a barátok visszajelzései és az újság felkérése is hozzájárult az érzéshez, mely egyre jobban erősödött bennünk: ezzel akarunk foglalkozni… Így indultunk el ezen az  izgalmas, kreatív úton.

Miért pont a Mezítlábas Szerelem nevet választottátok?

A vintage szeretetének és érzésvilágának megismertetése nagyon fontos számunkra, mely nekünk a mi nagy napunkon  a  következőt jelentette: naplementében egy rét közepén körbenézve a színes szalagok, csipkék, kalitkák, szalmakockák világában igazán boldognak lenni. Boldog voltam, mert szabad lehettem: szabadon olyanná varázsoltuk az esküvőnket, amilyenné mi szerettük volna. Sokan megalkudnak, pedig ez a nap a párról szól! Ezért fontos, hogy olyan legyen, amilyenek Ők valójában!

Arra törekedtünk, hogy a címnek tartalmi értéke és egyben üzenete is legyen mindenki számára, aki találkozik velünk. Ha esküvővel kapcsolatos tevékenységgel akarunk foglalkozni, akkor úgy gondoltuk, hogy a SZERELEM szónak mindenképpen szerepelnie kell a címben, ugyanis életünk nagy napja pontosan erről szól! Mivel olyan esküvői dekorálással foglalkozunk, ami részben eltér a hagyományos tradícióktól, természetközeli és fesztelen hangulatú, ezért a szerelem szó kiegészítéseként egy filmcím kifejezést választottunk névadónak: „Mezítlábas szerelem”.

Úgy érezzük, hogy ennek a romantikus szerelmi történetet bemutató nagysikerű filmnek a címe nagyon sokat kifejez mindarról a szabadságérzésről, amit mi meg szeretnénk valósítani a szerelmesek esküvőjének megszervezésével kapcsolatban.

Mi mindenben tudtok segítségére lenni az esküvőre készülő pároknak?

A vintage szerelmeseiként elmondhatjuk magunkról, hogy az elsők között vagyunk, akik kis hazánkban vintage stílusú esküvőket és más családi rendezvényeket díszítő vállalkozást indítottak el. Mi nem  a hagyományos értelemben vett dekoratőrök vagyunk. Mi az igazán harmonikus, romantikus vintage hangulat megteremtésért vagyunk felelősek. Ez a szenvedélyünk, ezt tesszük szívvel-lélekkel, szeretettel és számos hangulatos, varázslatos és különleges kiegészítővel.

Nem egy szolgáltató szeretnénk lenni a sok közül. Mi inspirálni szeretnénk, meghitt vintage hangulatot varázsolni, tanácsot adni, dekorálni, a párok mellett lenni  az esküvő tervezésének első pillanatától a nagy nap végéig.

Rengeteg romantikus, kreatív és különleges ötletünk van! Készíthetünk candy bar-t, vicces fotó sarkot, szalmakanapét és még sok minden mást. A személyes találkozás során mesélhetnek az elképzeléseikről, és úgy találjuk ki együtt, hogyan lesz a nagy nap igazán hozzájuk illő!

Szívünk csücske az esküvői dekoráció, de kerestek már meg minket születésnap és eljegyzés díszítésével, candy bar készítésével, családi fotózásokhoz nosztalgikus hangulat megteremtésével.

Fontos, hogy tudják, a vintage stílus számunkra nem csak a csipkét, kalitkát és régiségeket foglalja magába. Az egyik kedves menyasszonyunk számára például karneváli hangulatot teremtünk színes forgókkal, pattogatott kukoricával, vattacukorral, de díszítünk rusztikus hangulatban is. A country stílus jegyei is nagyon közel állnak hozzánk, így nagyon örülünk, hogy egy másik jegyespár esküvőjére ezzel a hangulattal készülhetünk.

Hogyan zajlik a tervezgetés és megvalósítás Veletek?

Mindenekelőtt meghallgatjuk a hozzánk fordulók elképzeléseit, együtt ötletelünk, inspirálunk, tervezünk kreatívan. Precízen és aprólékosan kidolgozzuk az esküvő forgatókönyvét. Az elképzelések alapján elkészítjük a dekoráció minden elemét: ültetőkártyákat, candy bar-t, asztalterítést. Tulajdonképpen a legapróbb részletekről is szívesen gondoskodunk. Szívesen maradunk azután is, hogy elkészítettük a dekorációt, hogy segítsünk a teljes esküvő során.

Többet nyújtotok, mint egy átlagos dekoratőr, mi mindenben nyilvánul ez meg?

Friss feleségként emlékszünk az álmodozás, a tervezés és a megvalósítás minden pillanatára, ezért a párok számára nem csak szolgáltatók lehetünk, sokkal inkább társak az előkészületekben, akik szívesen segítenek a tapasztalataikkal.

Dekoráció és dekoráció között nagy különbség lehet. A mi feladatunk nem egy adott helység dekorálása olyan termékekkel, melyek a legtöbb esküvőn fellelhetőek. Mi a vintage szerelmeseiként egy hangulat megteremtéséért vagyunk felelősek. Legyen rózsás- romantikus, rusztikus, karneváli: minden esküvőre különböző, kézzel készített kiegészítőkkel készülünk. A mi esetünkben nincs egy termékpaletta, amiből a pár válogat. Mi hiszünk a „meglátni és megszeretni” hatásban, ezért amikor megkeres minket egy pár, elsőként megismerjük őket és az elképzeléseiket. Kiválasztjuk együtt azt a hangulatot, amelyben a legjobban önmaguk lehetnek. Amikor beleszeretnek egy hangulatba, közösen kiválogatjuk a stílust meghatározó képek alapján azokat a kiegészítőket, melyek a hangulat megteremtésében fontos szerepet játszanak. Kiegészítőink körét folyamatosan bővítjük, így ha egy pár olyan kiegészítőre vágyik, amilyen nekünk még nincs, beszerezzük vagy elkészítjük nekik.

Kik azok, akik számára úgy érzed, maximálisan Ti lehettek az ideális választás?

Legyen szó születésnapról, fotózásról, céges rendezvényről vagy esküvőről, mindenkinek szívesen segítünk, akit a vintage és rusztikus stílus, hangulat magával ragadt, elvarázsolt. Sokan még csak ismerkednek ezzel a világgal, többen már kacérkodtak korábban is egy vintage esküvő gondolatával, és találkoztunk már olyan párokkal is, akik határozott vintage elképzelésekkel kerestek meg minket. Bármelyik kategóriába is tartoznak, szeretettel találkozunk Velük és beszélgetünk az elképzeléseikről. Szívesen inspirálunk ötleteinkkel, ha elrugaszkodnának a megszokottól. Lehet az elképzelésük rusztikus, romantikus, karneváli, country elemekkel fűszerezett. Várjuk a megkeresésüket szeretettel.

Milyen távolabbi terveitek vannak, mit vártok a Mezítlábas Szerelem jövőjétől?

Az előző évben több barátunknak segítettünk az otthonuk harmonikus kialakításában, születésnapok romantikus dekorálásában, közeli rokonok esküvőinek díszítésében. Az idei évben meg szeretnénk mutatni mindenkinek, milyen, amikor mi varázsoljuk vintage hangulatúvá az esküvőket.  Célunk, hogy sokan megismerjenek minket, bátran forduljanak hozzánk, ha segítségre van szükségük. Az esküvői szezont követően egy izgalmas meglepetésprojektben is gondolkodunk. Az első lépéseket már meg is tettük és biztosak vagyunk benne, hogy a vintage szerelmeseinek  nagy álma válhat valóra ezzel a tervünkkel, de egyenlőre erről még nem szeretnék többet elárulni.”